April 13, 2017

Random Photos ~ Jun 2016

Assalamualaikum,

#throwback

Ok ini cerita bulan jun 2016 yang lalu ye... hehehe... masa ni bulan puasa dah mula... tetiba masa jalan kat AEON Klebang tu ada pulak benda ni kat tengah hall tu... anak-anak mulalah.. bila nampak kereta mainan ni kemain excited... hehehe.. kebetulan masih tak ramai orang so marilah kita layankan aje... heheheh.. bila tengok muka anak-anak yang terserlah happy sesangat tu... rasa macam kita pun join sama naik.. heheh... yang boleh bawak hanya abglong je masa ni.. saya memang taknak bagi lagi abgngah bawak sebab kang mengundang aathif pun sama nak bawak... deme berdua tu bukannya boleh... so meh kita layan gambar je ye...sebab ceritanya hampir terlupa dah...





Ok ini pulak dalam kereta.. beria abgngah dengan rambut pacak dia tu... katanya kawan tolong buatkan kat sekolah... amboi-amboi kemain lagi kome kat sekolah ye... mak dulu kecik2 tak pandai apa pun bab bergaya nih... sabo jelah...


Seperti biasa bila dah dekat-dekat nak raya kami akan layan anak-anak main bunga api kat rumah dulu... biar puas main.. sebab asik dok minta nak main sejak mula-mula puasa.. hahaha.. memang talklayan la... bila dah nak dekat raya feel baru sampaikan... hehehehe.. masa ni anak-anak dah mula chicken pox macam yang saya pernah carita dulu kan... dugaan raya tahun 2016.. hehehe..





macam biasa dah nak dekat raya shopping baju raya pun bermula.. masa ni baru beli baju tidur ni... tu yang menerai kemain dua beradik ni... hehehe



aikkk... cane boleh terselit plak GMP dalam ni.. hehehe... ok.. masa ni sessi fotografi untuk hari raya kat opis... kami memang plan nak pakai baju ni sebab beli sama-sama masa sale kat jakel hari itu... hehehe.. so masing-masing dah siap.. maka mati kita sedondon... 



Mummy pun ada baju ni tapi tak buat-buat lagi... entah akhirnya buat ke tidak pun tak pasti... huhuhu... so kami bertiga je sedondon... hehehe


Tahun ni giliran raya belah En. BD so menjadi rutin sebelum hari raya memang akan jenguk rumah taiping sekejap untuk tengok apa perlu buat... biasanya cabut langsir semua.. dan mula upah jiran untuk bersihkan laman... so kira cantik le rumah sikit sebelum hari raya nanti.. hehehe


Saya pun tak pati bila LC buat pertandingan ni... tup tup abgngah bawak balik hadiah... hehehe.. Alhamdulillah... tahniah abgngah...


February 28, 2017

Little Caliphs Meru Impian ~ Grand Ihtifal 2015 ~ MNZ 4yo

Assalamualaikum,

#throwback jugak

Bertabahlah... hehehe. sementara tak berapa banyak kerja sekarang meh kita setelkan apa yang patut.. entry yang dah sememangnya terperam sekian lama sampai jadi terlupa... heheh.. kesian abgngah... concert dia yang pertama mak tak masuk lagi dalam blog.. hehehe.. kesian anak mak.. mak minta maaf ye.. mak tak sengaja... tahun lepas mak sangat-sangat sibuk sejak duduk seksyen prestasi tu... hehehe.. sekarang dah tukar... udah tak ada kerja pulak... eh.. bukan kerja belum sampai... haaaa... baru betul... hehehe... so sementara tunggu kerja turun dari HQ dan big bos.. meh kita relaks dulu ye...

Ok pada tangal 22.11.2015 satu concert telah dianjurkan oleh LC Meru di Hotel Casuarina@Meru untuk semua anak-anak 4 hingga 6 tahun... sebenarnya cerita ni dah lama so tak berapa nak inngat sangat... alahaaaaiiii....


Masa pendaftaran ibu bapa tu kami semua ada dapat sedikit goodies termasuk gambar abgngah di LC sebelum tutup sekolah... gambar sekelas dia 4 tahun bersama Tc semua... Alhamdulillah abgngah dapat semua teacher yang penyayang... syukur sangat-sangat sebab masa dia umur 4 tahun tu kiranya dia tak tahu apa-apa lagi... tapi Alhamdulillah.. syukur pada Allah.. habis 1 tahun di LC dia dah boleh membaca BM dengan lancar, boleh membaca BI dan juga Jawi. Ayat-ayat lazim juga telah banyak yang dia hafal. Doa-doa jugak.. mak banyak belajar jugak dari abgngah.. terima kasih abgngah... ajar mak dan aathif.. hehehe...


Untuk concert abgngah kami pergi berempat je sebab abglong tak ada kat ipoh, dia stay rumah wancik dia.. macam biasa cuti sekolah dia memang suka nak ke sana.. so dia tak tengok la abgngah perform... hehehe... 

Macam saya ada pernah mention sebelum ni dia memang agak tidak confident bila di atas stage.. dan memang betul. Dia macam tak happy... masa dia practice dekat LC memang dia sangat hebat... tc semua puji.. tak ada masalah.. tapi bila actual... dia dah mula nak menangis.. jenuh juga tc pujuk dia... dia macam tak rela ada kat atas tu... saya paham perasaaan dia bila tengok muka dia.. saya keep on smiling kat dia dah suruh ia teruskan... Alhamdulillah dia buat juga.. semua steps dia buat.. cuma muka masam sangat. Tak nak senyum langsung... macam terpaksa.. adohaiiii... risau mak.. tapi tak apa maybe baru 1st year nak preform.. hehehe...




Tapi bila dah selesai tengoklah... cerianya dia.. senyum je manjang... hehehe.. suka sangat tu... berlari ke sana ke sini...




Aathif pun masa abgnagh belum keluar dia asik boring je.. yelah tak ada kawan.. selalu main bertiga.. ini dia sorang... hehehe...


Sebelum balik tu sempat bergambar dengnan tc balqis.. inilah tc abgngah yang sangat sabar melayan kerenah dia... hehehe.. Tqvm Tc Balqis.. 


Tc balqis ada bagi anak murid dia hadiah.. sukalah abangah dapat hadiah dari tc... tak sabar nak buka.. mak je tahan suh tunggu balik rumah.. kang bersepah2 pulak... hehhe...




Ini saya tak pasti nama dia.. tapi beria abgngah nak ambil gambar dengan dia... heheheh.. mak layankan aje... 





Alhamdulillah.. concert abgngah berakhir dengan jayanya... sebenarnya concert 5yr pun dah berakhir jugak... hehehe... Tapi kali ini perubahan besar abgngah dah buat... huhu.. i like... nanti saya update ye.. kena ikut q dulu.. hahaha...

February 27, 2017

Hotel Sentral Seaview, Penang ~ Bengkel JAN Perak 2015

Assalamualaikum,

#throwback

Entry terlepas pandang... hehehe... dah terlalu lama tak update dan update bila-bila ada masa menjadikan saya terlupa akan sesetengah entry.. hehehe.. almaklumlah... bila save gamabr-gamabr dari telefon terus masuk folder yang berkaitan... untuk gambar ini saya masukkan dalam folder opis so folder tu jarang-jarang bukak sebab gambarnya berkisar perihal opis saja.. hehehe... rupanya ada jugak terselit event opis yang saya bawak family sekali... bayar le lebih sikit untuk keselesaan anak beranak... macam ni je dapat bawak anak jalan-jalan.. hehehe... sebab boleh dapat murah sikit.. huhu... share dengan partner sebilik... so harga 1 bilik kita boleh share dengan kawan yang nak bawak family juga... dan pastikan nama kita pair dengan member tu... hehehe.. 

Oleh sebab kalau perihal opis pastinya akan terlibat weekdays jugak...jadi abah kenalah ambil cuti sebab masa mak kerja, abah boleh jaga anak-anak... oleh kerana anak-anak nak mandi kolam dan pantai.. abah kena jadi lifeguard ye... hehehe... untuk memudahkan urusan, saya dah siapkan bekalan makanan untuk semua... bila mak kerja abah takde nak keluar bawak anak-anak.. baik abah layan deme dalam bilik je.. so stok makan kena cukup... hehehe.. macam saya buat.. saya akan prepare sup untuk  anak-anak banyak, siap bungkus untuk setiap meal. untuk lunch dan dinner je sebab sarapan hotel bagi.. selain tu.. beras, biskut, air minum, jajan, megi cup semua kena cukup... hehehe... rice cooker janngan lupa.. untuk abah kita siapkan ikan bilis goreng bercili.. kalau nak kuah ambil anak punya sup... hehehe... itulah bila barang-barang semakin melampau harganya.. kita berjimat selagi boleh jimat... kita hanya perlu tampung duit minyak dengan tol je.. makan minum kita tapau... hehehe...mujur anak-anak saya tak banyak ragam dan tak kisah makan macam tu... Alhamdulillah...

Oleh sebab bengkel buat di Penang so dah plan dengan abah, pergi kita naik feri balik kita lalu jambatan.. memang dari kecil saya suka naik feri.. so nak bagi anak-anak merasa.. dan depa pun suka.. tapi ada takut jugak... hahaha...  





Apa yang best pasal hotel ni... dia ada kolam dan jugak pantai.. arte dia pun murah berbanding hotel lain... dan tentunya bintang dia kurang.. hahaha.. saya pun tak pasti berapa bintang... tapi untuk anak-anak asal tidur hotel ada kolam dah puas hati.. hehehe...



Bila dah puas mandi kolam, kita gi pantai pulak... masa ni petang lepas mak abih kerja.. bawak anak-anak main pasir pulak... dak tecik aathif tu dia pergi pantai nak main pasir je... bukan nak mandi... dia boleh duduk atas pasir tu berejam pun tak apa...



Tak perlu saya nak update kerja saya kat sini.. hahaha.. bengkel je pun...lebih teruja bawak anak-anak berjalan.. anak-anak agak kurang berjalan atas faktor ekonomikan.. hahaha.. sesekali je... kalau untuk family saya.. kami tak kisah dekat atau jauh, hotel mahal atau murah asal ada kolam... dah ok.. kalau dapat pantai sekali kira bonus.. hehehe... makan minum kami akan bawak bekal... sesekali je makan luar.. tapi bukan setiap meal... tips berjimat... hahaha.. 


February 16, 2017

2nd Operation ~ Fibromatosis

Assalamualaikum,

Tanggal 15.9.2015 yang lalu, saya telah selamat menjalani satu pembedahan ringan.. Minor je.. hehe.. tapi ia merupakan satu pengalaman yang sangat berharga buat saya...

Macam saya pernah cerita di sini tentang pengalaman saya menjalani pembedahan cysts pada 4.7.2014. Pengalaman yang agak ngeri la... hahaha... dan saya sangat tidak menyangka tahun 2015 saya perlu menjalani pembedahan sekali lagi.... 

Ceritanya macam ni...

Pada 1.5.2015 tu saya balik ke rumah MIL sempena cuti panjang hari buruh. Cuti tu termasuk cuti apa entah lagi so total cuti jadi panjang.. termasuk cuti ambik sendiri.. heheh... masa mandi pagi tu... saya perasan macam ada ketulan kecil kat perut saya bahagian bawah pusat atas sikit dari scar operation saya sebelum tu... dia tak nampak dari luar tapi boleh la rasa bila kita usap2 kat situ... saya macam dah uak dah..macam dah pelik... dulu masa ada cyst dulu tak boleh pun rasa dengan tangan... bila tekan2 pun tak rasa.. tapi kali ni boleh rasa macam bengkak kalenjar tu kan... saya tak puas hati lepas mandi saya baring flat dan rasa sekali lagi.. memang ada rasa... haishhh.. terus rasa tak sedap hati.. 

Saya pun bagitahu En BD dan saya suruh dia rasa.. dan dia memang boleh rasa juga... dia kata bengkak kalenjar kot.. dia kata dia pernah ada jugak dulu.. so dia suruh rileks dulu tengok seminggu dua cane... so saya pun ok.. kita tunggu...

Sampai le dua minggu lebih saya masih tak sedap hati sebab saya masih boleh rasa... macam tak best la... risau sangat2.. takut cyst datang balik... so saya ambik keputusan gi scan kat Klinik Raoofah untuk tengok... masa Doc scan memang tak nampak apa2.. katanya clear.. saya tak puas hati lagi.. sebab saya memang boleh rasa.. dan dia pun boleh rasa bila tekan... so dia suruh tunggu lagi seminggu...saya pun tak sedap hati.. saya decide untuk pergi KPJ untuk buat detailed scan dengan gynea kat situ Dr. Adlan.. kali ni saya nekad jumpa dr lelaki sebab kawan2 ada suggest dia ni detail sikit... so saya pun ok... dalam bulan 5 tu jugak saya gi KPJ.. buat detailed scan bagai dan apa yang doktor temui.. huhu.. ada ketulan dalam lapisan kulit bawah perut... Mass in abdominal wall.. haaa gitu... saya pun macam pelik.. apa tu... dia macam sejenis sel yang tumbuh di mana2 sahaja bahagian badan kita... ok yang tu nanti saya explain lagi ye...

So doktor pun suggest untuk datang balik selepas 3 bulan untuk tengok ketulan tu membesar atau tidak.. kalau tak membesar boleh je nak biarkan macam tu.. tapi yelah.. kita mana boleh selagi ada benda tu.. hati mana tenang.. risau je manjang... hehehe... so date bulan 8 datang balik jumpa doktor tu.. masa tu saya masih lagi dapat rasa ketulan tu.. so tanda-tanda nak hilang memang tak ada langsung.. cuma berharap tidak membesar.... hehe.. namun sangkaan saya meleset... daripada 2cm ketulan tu dah hampir 4cm.. hari tu juga doktor cuba cucuk tarik keluar apa yang ada dalam tu.. dia nak tengok ada air atau pepejal.. since saya ada sejarah cyst yang berbentuk pepejal kan... dan malangnya tak ada apa apa bendalir yang keluar so confirm pepejal.. so doktor pun suggest untuk remove.. terpulang pada saya... tapi saya memang kuat untuk buang.. yelah sebab 3 bulan ni pun saya asik rasa risau... tak puas hatikan ada ketulan tu kat situ... so saya pun plan untuk remove.. 

So mendengar penjelasan doktor secara detail.. nak operate secepat mungkinlah... dapatkan date... tapi malangnya.. ada sesuatu berkenaan insurans saya... yang ni tak payah saya nak cerita... cukup sekadar.. saya bayar sendiri dan claim kemudian...

So saya ikut je apa prosedur yang ditetapkan oleh doktor.. jumpa pakar bius semua.. amek darah... buat ctg dan macam-macam lagi. Pakar bius kata kena full bius kali ni sebab minor.. yang tahun lepas half bius... so pengalaman yang lain pula.. hehehe.. debar tetap debar... kalau full ni risau je.. bangun balik ke idakkk... hehehe.. macam-macam pikir sebelum date tu... bila tiba masa kita berserah padaNya...

Oleh disebabkan saya bayar sendiri.. jadi doktor suggest saya operate seawal pagi... dan boleh balik malam yang sama.. tak perlu bermalam di wad... 

Maka saya pun aturkan anak2 sebaik mungkin... dan saya dengan En BD ke hospital dalam jam 7.00am.. buat urusan daftar semua dan masuk wad selepas itu... nurse datang untuk bagi baju dan periksa segala bagai...dalam pukul 9pagi tu nurse dah mula tolak saya masuk OT.. memang menggeletar satu badan... hehehe... masa ni hidup umpama 50/50.. dah minta maaf dengan En. BD semua dulu... sebelum masuk berjuang.. masa ni perasaan bercampur baur.. risau.. takut... semua ada... dalam OT kira tak lama.. cuma dekat standby room tu sebelum dan selepas operate tu yang lama...

Masa dalam standby room sebelum doktor datang tu... ramai la nurse datang buat itu ini.. cucuk itu ini... hehe.. saya redha je.. lepas tu tolak masuk OT.. jumpa pakar bius.. pasang alat macam-macam.. banyak sungguh wayar merata badan.. kat jari pun ada.. siap kena ikat tangan bagai.. haish... tak lama doktor pun datang.. bagi salam semua.. lepas tu dia bagi sign dekat pakar bius.. bagi saya sedut yang macam nabuliser tu kan... sekejap je lepas tu saya pun zasssss.... tak sedar langsung.. hehehe.. tidur lena sangat.. siap mimpi-mimpi lagi.. rasa macam lama sungguh tidur tu... hehehe.. rupanya setengah jam je.. hehehe... 

Tiba-tiba.. saya dengar pakar bius kejut saya.. "puan.. puan.. bangun puan... puan dah boleh bernafas macam biasa... puan.. bangun puan..."   

Saya macam mamai je... mandommm je... hehe... berpinar mata... lepas tu dia sambung balik.. "puan... puan ada rasa sakit tak...??"

Lepas tu secara automatik... terus rasa sakit yang amat kat bahagian perut tu... adoiiiii... tapi saya masih lagi lalok.. nak cakap semua tak boleh... mata ni berpinar.. menerawang je... cuma terasa sakit tapi tak boleh nak buat apa... lepas tu terus nurse tolak saya ke waiting room yang tadi tu... deme monitor BP semua... adalah sesekali nurse datang.. dia pesan kalau sakit bagitahu dan dia akan bagi ubat tahan sakit... yang saya ni memang rasa sakit sangat-sangat la... tak tahan rasanya tapi tak boleh nak buat apa... lalok dia lain macam.... lemah semacam... longlai je... bila nurse datang sekali lagi.. saya nak bagitahu saya sakit.. tapi tak boleh nak cakap... just boleh tunjuk kat bahagian sakit tu je... lepas tu dia tanya.. sakit... saya angguk je... haaa... cuba bayang tahap longlai tu cane... heheh.. lepas tu dia kata nak bagi ubat tahan sakit.. saya lega la sikit... tapi lepas dia bagi.. dia kata ubat jalan lagi 10 minit.. apaaaaa...????? adoiii.. lamanya nak tahan sakit ni...

Haaaaa... inilah nak cerita perihal bius separuh dengan bius penuh ni... masa operate yang pertama... saya ambik bius separuh..memang selepas 6 jam baru rasa sakit.. kiranya keluar dari OT saya masih tak rasa apa-apa.. kaki pun tak rasa.. hehehe... lepas 6 jam baru pelan-pelan rasa sakit tu datang... bila sakit je memang makan ubat tahan sakit le.. hehe.. duduk dalam wad pun 3D2N kan so memang ok je... takdelah sakit sangat rasanya...

Tapi bila full bius ni... adoiiyaiiii.... bayangkan buka mata je masih dalam OT lagi dah rasa sakit yang amat sangat.. bayangkan kalau jatuh basikal lutut berdarah.. bila mandi pedihkan.. hahhaha... yang ni tak payah mandi kena air pun... memang sentiasa pedih berskala besar tau... kalau kat lutut tu luka kecil je dah rasa nyut nyut kan.. ini tak bergerak pun rasa pedih sakit nyut nyut semua... serentak... kalau bergerak sikit je.. lagilah.. adoiii.... 

Lepas ubat tahan sakit tu jalan... bertahan la sikit... bolehlah senyum sikit.. pun kelat jugak... sakit tu still rasa.. pedih tu still rasa... rasannya ubat tahan sakit ni mild je kot.. manja-manja gitu.. hehehe...


Lepas dalam 45 minit dalam bilik tu nurse baru tolak saya keluar... rasa macam tak ada la lama sangat.. tapi En BD kata lama gila saya kat dalam tu.. hehehe.. pagi masuk.. tengahari baru keluar... tu kata dalam OT tu kejap je... menunggu tu yang lama... lepas keluar tu masuk wad biasa... dalam wad macam biasa ramai la nurse datang kejap-kejap.. tunjukkan saya tu... tengok bendanya kat pic bawah ni... heehe... 


Saya kena tunggu doktor datang melawat baru saya boleh keluar... sebab memang saya tak akan bermalam di sini.. sepanjang dalam wad tu menahan sakit je... lepas tu terlelap jugaklah... lepas tu nurse kata saya ada demam sikit.. sikit jelah... lepas tu ok.. belah petang nurse datang paksa saya bangun untuk pergi buang air... Masyaallah... bila bergerak je... punyalah sakit... nak berjalan tu... memang seksa la... tapi nurse kata kena paksa kuatkan diri.. sebab tak elok kalao tak berjalan... gagah la jugak... Alhamdulillah.. berjaya juga membuang... hehehe...

Petang tu juga doktor datang dia kata ok boleh balik... yehaaaa... tapi nak kena setel bil ni lamalah pulak... sistem down la.. macam2.. last doktor bagi appoinment lagi seminggu untuk buka selotape.. masa tu nanti baru setel payment sebab sistem down malam tu...

Masa ni saya sangat berterima kasih pada kakyang dan kawan dia yang kerja kat KPJ Ipoh ni... bagus staff dia layan saya... boleh tangguhkan bayaran sebab nak balik jugak malam tu.. hehehe... minggu depan setel.. hehehe... siap ada diskaun lagi.. terima kasih yang tak terhingga...

Ok dah setel semua kemas-kema barang tukar baju jom balik.. Ya Allah sekali lagi payahnya nak jalan.. sakit sungguh2 ni... tengok pic macam happy.. haha.. happy sebab dapat balik... tapi sakit Allah je tahu... maka menapak la sampai ke kereta.. tak pula dapat wheelchair pun... fullybooked kot... hehehe.. jalan jelah pelan-pelan... 


Saya dapat MC tak lama.. dalam 2 minggu je.. nasib baik masa tu banyak cuti am sempena Raya Haji dan cuti Hari Malaysia.. so lamalah jugak... hehehe.. save cuti tahun.. hehehe... masa ni memang dah plan dengan opah & kakak saya untuk bercuti di taiping sempena cuti sekolah.. kalau lupa saya ada cerita di sini Saya bercuti sampai hari raya dalam keadaan tak sihat... hehe... 


Sebelum hari raya tu adalah tarikh appoinment saya ke KPJ.. apa lagi ajak kakak saya balik ipoh dan ke KPJ le.. hehehe.. tq kakcik... sampai sana setelkan bayaran dan kemuadian follow up dengan doktor.. dia bukak selotape.. Alhamdulillah.. luka saya ok... tak ada apa jangkitan.. lega.. dah boleh mandi betul-betul dah.. hehehe.. kalau tidak mandi celum celam je... takut kena air.. heheh.. 

Cuma kan.. kalau nak dibandingkan luka tahun 2014 dengan 2015, luka baru ni lambat baik.. sampai sebulan lebih baru betul kering.. bukan keseluruhan tapi bahagian hujung jahitan.. macam kepala jarum peniti tu ada lubang sikit... so next appoinment tu doktor cuba jolok sikit sbb takut ada benang.. tapi tak ada... sudahnya berdarah balik luka tu.. haishhh... risau saya.. last doktor bagi ada sejenis ubat sapu tu dia suru sapu 2 kali sehari lepas tu letak hansaplas... Alhamdulillah lepas seminggu dah kering sepenuhnya... haisshhh.. risau betul... hehehe...

Ada satu cerita lawak masa ni... dalam lawak tu ada sedih dia.. ada risau dia... hehehe... mungkin kesan ubat bius yang masih berleluasa dalam badan saya tu... hehe... bila saya letak kepala nak tidur tu uihhshss... memang lena selena lenanya... kira macam tidur tak sedar langsung tu... cepat je mata ni nak mamai... 

Masa nak balik ke Ipoh tu... macam biasa lepas kemas rumah taiping.. tutup pintu semua kami pun gerak la... macam biasa En. BD suka singgah di R&R bukit gantang beli stok buah... anak-anak saya macam biasa asal masuk kereta je terus tidur... hehehe.. saya pun sama. kejap-kejap jaga... tapi mata ni berat sangat... so bila sampai kat situ... En BD keluar nak beli buah... lepas tu opah cakap dengan saya... apa benda dalam periuk kat kedai tu.. saya cakap jagung rebus kot makk.. lepas tu saya terus shut down... tak ingat apa langsung.. sampailah En BD bukak pintu.. masuk kereta terus jalan... saya pun terus sambung tidur.. lepas tu dia minta buah nak makan.. saya sua buah mangga tu.. lepas dia makan.. dia pusing belakang sebab nak pelawa mak buah... bila dia toleh.. sekali mak tak ada... haaaa.. sudahhhh...!!!.. mana makkk??? dia tanya saya.. saya kata ada je kat belakang... tapi bila toleh tak ada.... mak mesti turun ni.. adoiii... terus kena marah sebab tak sedar apa berlaku... saya taktau mak turun.. memang cuak gila.. sebab memang tak boleh U turn kan highway kan... so terpaksa pecut kereta sampai kuala...bayar tol pusing balik.. zasss sampai bukit gantang... saya intai le kat sebalah sana.. memang nampak mak tengah tunggu depan kedai.. Ya Allah risaunya dia merayau nak cari sapa-sapa kan... sebab mak tak bawa telefon... adoiii... saya pecut terus ke tol changkat jering bayar tol.. pusing balik.. terus sampai R&R Bukit gantang balik.. lega dapat jumpa makkk...

Mak saya dok bising.. kenapa tinggal dia... saya kata bila mak keluar... hehe.. dia kata dah bagitahu saya dah nak keluar beli buah... dah macam-macam dia cakap dengan saya sebelum keluar tu.. memang 1 pun saya tak inngat... tak sedar langsung... hehehe.. maaf makk.. tak sengaja... fuhhhh... memang lega sungguh... risau nya saya.. Allah je yang tahu... bila dah jumpa mak lega sangat.. syukur Alhamdulillah...

Itulah cerita kelakarnya...

Ok sambung balik... lepas operation tu saya risau juga sebab dari result tu kata fibromatosis... dan doktor kata kemungkinan nak datang lagi ada.. tapi tak sure kat tempat mana... Doa je dia tak datang balik... hehehe.. saya memang berdoa biarlah itu je kenangan operation saya.. dah taknak lagi.. yelahhh 2 tahun berturut kan.. sapa tak risau... masa ni berat badan turun jadi 51kg je.. bayangkan.. stress... tapi sekarang.... huwaaaaa.... dah naik banyakkkkkk.....cana nak turun balikkkk... hehehe

Ok.. dah itu je cerita #throwback saya... hahaha.. yang lelain tak ingat la... hahaha.. lama sangat dah... 


























February 8, 2017

Selamat Pengantin Baru ~ Ashu ~ Februari 2015

Assalamualaikum,

Bertabahlah dengan entry semenjak dua menjak ni.. semuanya #throwback punya cerita... hehe.. nak clearkan segala stok bahan cerita yang ada dalam folder ni... nasib baik saya memang save gambar ikut bulan ikut tahun.. senang nak keep track bila event tu berlangsung... saya suka abadikan dalam blog ni supaya anak3 dapat baca segala apa yang mereka lalui di zaman kanak2 mereka... mak dan abah tak sentiasa ada bersama mereka untuk bercerita... jadi melalui tulisan mak di alam maya.. anak3 akan dapat tahu apa yang mereka lalui... hehehe... selamat membaca ye anak3ku... hehehe

Ok nak cerita wedding ashu yang berlangsung Feb 2015... hahahaha.. ashu sekarang pun dah ada anak.. ammara pun dah setahun lebih dahhh... takpe.. kita tetap story jugak... sebab anak3 paling excited.. walaupun dalam ni tak banyak pun pic ashunya pun... sebab takde dalam simpanan... hehehe... so kita up mana yang ada jelahhh...

Ini masa ashu nikah... mak pun nak selfie jugakkk...


Untuk persandingan buat kat dewan.. alamak.. nak cerita dewan mana dah tak ingat... tapi agak2 dalam UPM kalau tak silaplah... hehehe... sebelum sampai dewan kita selfie dulu...



Sebelum ramai tetamu datang... meh kita bergambar sekeluarga.. memang bila dah berlima ni memang payah sikit nak dapat gambar yang perfect... ada je yang slack... takpe.. yang penting mak dan abah kena sentiasa ready.. anak3 memang kena ikut mood deme... tu yang kena banyak kali tangkap... hehehe





Untuk kenduri belah lelaki buat dekat Golf Club Bangi... maka moh le kita...





Entry ni lebih kepada nak tunjukkan aktiviti, perangai, gelagat anak3 je.. hehehe... macam dah bagitahu awal2 tadi nak up gambar pengantin takde pulak dalam simpanan... hehehe... 

Ok untuk ashu, kami sekeluarga mengucapkan selamat pengantin baru. Semoga berkekalan hingga ke akhirnya... selamat bercinta hingga ke syurga... ammara tu bila nak dapat adik... hehehehe...