July 5, 2010

Happy bday to me & mifdhal...

Melangkah setahun lagi usiaku... 32tahun.. Alhamdu lillah aku masih diberi kesempatan oleh penciptaku utk masih bernafas di dunia... aku mmg mgharapkan & berdoa agar aku dipanjangkan usia & dimurahkan rezeki & sentiasa berada dalam rahmatNya... gembira bersama keluarga tercinta...



Aminnn...



Tanggal 10/7 pula adalah ulang tahun kelahiran putera sulung kami... mifdhal... kiranya hari lahir kali ni disambut bersama-sama la ye... huhu..



Kiranya kali ni nye bday kami ber3 smbut hanya pi JJ & makan2 kat secret recipe je.. huhu.. ada gak aktiviti mkn kek... pastu pi beli hadiah utk putera kami yg sorang nih....



Belah malamnya pulak kakak aku dtg umah so kami beli lah kek utk dipotong di rumah.. kiranya meriah la sket sbb ada anak2 kakak aku yg 4 org tuh.... i likeee.... esoknya pulak kami beramai2ramai pi mandi kat ulu chepor.... ok so meh layan pic & video ya...


tak tinggal pelampung dia...


ilhan yg tak abih2 merasa air sungai...


abg irfan yg nyaris di bawa arus... bahaya tul..!!
ada lagi gmbr2 ni sebenarnya... tp malas nk upload sbb lambat je pc kat opis nih... so bole gak tgk kat fb aku... hehehehe...



ni la video bday mifdhal aritu.... kecil-kecilan aje.. nk buat yg besarnya... tgguuu....





video

July 1, 2010

Jelajah Bandaraya Bersejarah

Mmmmm....caakkkkkk....!!!!!



Tidak dinafikan lagi mmg Melaka sebuah bandaraya bersejarah... huhuhu.. byk sejarah yg dilakarkan di sana...

Ops... tak kurang jugak ngn percintaan aku ngn suami aku yg berputik di sana... !!!! ops terpecah rahsia plak... hehehe... tak bole cerita panjang... biarlah hnye kami saja yg tau...

Ok sebenarnya bukan itu yg nk aku citekan... hehehe...

Sebenarnya aku nk update pasal Silat Cekak yang menyambut perayaannya yg ke 45 tahun... mmm... da lama usianya... so pada kali ini giliran sambutannya adalah di Melaka... sepatutnya di N9 tp almaklum la... negeri tuh kecik je.. so melaka pun menawarkan diri atas dasar berSATU & berSAMA... Bagusss..!!!




Ini lah tujuan kami ke sana...


wow... ramainya ahli.... dpt la jmpe kengkawan lama yg dulu2 sama belajar & sekarang sama2 ngendong anak2.... hehehe...




Yang di bawah ni adalah hasil snap dari sarah.. seorang photographer yg sgt suka amek candid... lebih suka carik moment yg tersnap... & cantikk jadinya.... so layan pic dari makcik shayah dulu ye...



wah.. bolat mata tgk lens panjang ye....

suka la tuh... senyummm...

mcm blur je muka pi dinner...


gmbr yg paling aku suka...saat yg tepat...




juga yg ini... cantikkk



ini agak gelap sket... mgkn dlm dewan agaknya...



Ini plak hasil kerjatangan aku yg tak berapa nk terer nih... tp ok la kan... utk mengabadikan kenangan2 terindah sekeluarga.... ok la tuh.... cantikk gak kan....



ini la tpt penginapan aku... INB Resort...

ok juga la resort nih bg kami yg nk bajet sket... tp ada pool... tu yg penting...

bilik dia pun not bad la...

mifdhal suka je dok dlm bilik... main lompat2 katil...

kul 2 pagi pun layannnzzz lagi...
dalam dewan utk dinner PSSCM...


Tema : Batik


Sibbaik mifdhal ada batik medan yang MIL aku belikan...
cantikkk...



lagi masa dinner....

memula nk buat baju mifdhal sama ngn baju kami...

tp apakan daya kain tak cukup... huhu




kat luar dewan... masa konvo sijil rendah...

kami baru smpi waktu nih... bg mifdhal mkn nasik aym dulu & memain sket...

bila nk nenen baru masuk dewan... sbb ada air cond... sejukkk... hehe









ni plak gmbr mandi kolam kali k2..

kali pertama aku sorang je layan dia pasal ptg tuh abah dia ada MAP...

Abah dia perwakilan, manakala aku tarak apa.. so lepak kat bilik je...

zzzzzzzzz...... & bila da kul 6 ptg aku ajak mifdhal mandi kolam

bertungkus lumus gak aku pam pelampung dia... huhuhu

xcited aku nk mandi kolam sbb pelampung baru mifdhal yg aku beli on9 kt FB

tgk le pelampung dia siap ada stereng lagi tuh....




lepas da check out kul 12, kami pun decide nk jenjalan kat melaka nih...

memula pi pekena asam pedas kt depan maidin...

layanzzzzz.... sedap.... pas da kenyang kami pi menara taming sari plak... best oooo...

dapat tk bandar melaka dari atas... kalo tgk gmbr cm naik heli pon ada...ahaks..
ni la antara pemandangan yg aku amek...

cantikk kan...



pas da naik menara tuh... aku ajak hubby pi naik beca... aku pun tringin gak nk naik...

kami pi tpt2 yg bersejarah je.. tak lama pun... tp cian kat abg beca tuh kena bwk kami yg gemuk2 nih... hehehe....

buah yg aku pegang tuh namanya buah melaka ye...


keletah dia jenjalan sebelum naik keta balik....




sebelum balik pekena asam pedas warisan melaka plak...

fuhhh mmg sedap asam pedas tetel..... (sebut betul2)

makn ngn nasik putih taruk kicap & telur masin...

fuhhhh mcm nk meletup perut nih...

siap tapowww lagik...



ok... bila sume da penat... balik...

sebelum balik pi gak beli ole2 sket....

pastu sggah kat alor gajah nya R&R utk mandikan mifdhal...

lepas mandi... nenen... terus zzzzzzzz......

abah yg belum bole rehat lagi... kena drive balik kl...

aku pun tak tdo gak... tp ada gak terlelap sekali dua... heheheh..






ok... itu aja coretan kami sekeluarga ke melaka.....