October 25, 2012

Sy rasa selamat bila.....

Muhammad Nadhif Zuhayr, anak ke2 sy skrg nh dah full time duk nursery... semenjak duk sana dia sgt2 bergantung pada 2 bnda nih... nmpk tak... puting ngn bobok aka bantal busuk.... adoi... dulu abg dia stop puting masa umo 10 bln... tp dia nih... tak mau lekang plak... abg dia dulu takdak pun bantal2 busuk nih... tp dia... mesti nak carik bobok dia... mcm tak boleh berenggang ngn 2 bnda nih... sy notice mgkn sbb bila di nursery sebelum abg dtg hanya 2 bnda nih yg dia kenal & dia bwk dari rumah... so dia akan rasa selamat bila 2 bnda nih ada ngn dia... mmmm... mak paham dik... adik rasa selesa bila dpt isap puting ngn peluk bobok nih kan... takpelah adik as long as adik bg mak tuko puting tu 2 atau 3 bln sekali & sarung bobok tuh selang sehari atau kalo dah asik jatuh je je ari2 mak akan tuka... so mak ok je sbb takdelah bau busuk & puting tuh sntsa dlm keadaan yg ok... so mak pun akan ok je...

Lagi satu... sejak dia rapat ngn puting kosong nih dia dah mula melupakan utk bf ngn saya... skrg ebm mmg dah tak isap & direct pun dah takde... belah mlm pun tak mtk dah... duk nyonyot puting je... mgkn sbb dah tak sedap kut sbb mayb B sy pun tgh duk nk produce colostrum utk bby dlm perut nih kan... so mayb zuhayr tak suka rasa dia... ada gak sy baca benda nih dlm pa&ma... so mmg cepat sgt dia stop bf ngn sy... 1 tahn 5 bln je dik... adoi... sedih mak... abg dia dulu smpi 3thn lebih.... mmmm.... sori ye dik... mak tau adik terasa cepat sgt adik nk dpt bby baru ye... maafkan mak ye dik... tp mak takkan abaikan adik... nnt bila bby nih dah lahir adik nk kongsi balik pun mak ok je... mcm abg ngn adik dulu tandem gak.. so kalo adik nk tandem ngn bby pun takpe...

Ok adik... mak harap adik dpt sesuaikan diri sebaiknya kat nursery tu ye.. mak tgk adik pun dah tak nangis dah bila mak anto... adik dah paham kan kenapa mak anto adik kat situ... mak ngn abah kena keja... takde sapa nk tgk adik kt umah... opah tak larat... so adik duk nursery ye... mak carikan nursery yg tbaik utk adik... 

No comments:

Post a Comment