December 24, 2012

39 Weeks

39 Weeks

Bila tgk keadaan sy skrg nh ramai yg bertanya... bila nk kuar bby nih.... hehehe.. cemane sy nk jwb ye... sbb sy pun taktau bila bby nih nk kuar... arini genap 39 mggu dah... hehehe... kalo si abg yg sulong tu mggu 38 dah siap2 kuar dah... tp kalo ikutkan si adik plak ngam2 mggu 40 on da dot baru kuar... hehehehe... so kali ini... sy pun tak pasti... mgkn sy pernah terdetik dulu masa memula checkup & dr kasi EDD 30.12.12 sy dok terdetik kata kalo kuar 1.1.13 pun ok gak kan.... sbb sy dah bersalin tahun 2011 so kalo kuar 2012 takke mcm sy bersalin tiap2 tahun... walaupun beza umo 1 thn 8 bln.... hehehehe... ntah le nk kata...

Masuk mggu ke 39 nih mcm2 rasa yg sy rasa... kalo nk ikut tak selesa sume mmg tak selesa... duduk salah, baring salah. jalan salah, berdiri lama salah, telentang salah, ngiring salah.... huhuhu... mmg serba tak kena... tanyalah mana2 preggy mom mesti sume setuju ngan sy kan... hehehe... pastu panan usah ckp la... mmg panas je rasanya... duk kat opis nih je rasa nyaman sket sbb ada air cond yg sejuk... kt surau pun best... sejuk je... tp balik umah... huhuhu... panas sbb umah mmg takde air cond... huhuhu... tahan jelah... pastu kalo jln2 makan kendri ke... adoi lagilah.... berpeluh2 satu badan... esp tang muka... cepat tul ngalir peluhnya... malu je org tgk... tp nk wat cemane preggy mom yg dah sarat nih mmg cmtuh... 

Last week masa appmt ngn dr adalah buat scan... melalui scan tuh dr ckp bby sy cm besar sket... dah 3.9kg... mmmm betul ke... mcm tak caya je sbb sy rasa kali ni sy ngandung lagi kecik dari yg dulu2 tuh... sbb berat baru 76kg..kalo masa ngandung si abg berat sy dah 81kg, masa ngandung si adik kalo skrg nih dah cecah 84kg dah & perut pun mmg nmpk besar... hehehehe... so sy masih lagi berpikiran positif... sy rasa takdelah besar sgt kot bby nih nnt... pikirkan boleh utk push nnt.... tp tulah ckp mmg mcm senang kan... tp hati kecil sy masih ada rasa saspen tuh... sbb si adik kuar dulu pun vacuum... tup2 bby 3.8kg... patutlah tak daya nk teran... huhuhu... kalo nk baca kisah kelahiran si adik boleh refer kat sini.. kalo kelahiran si abg plak kat sini...

So... kita tggu jelah ye bila detik itu menjelma... dekat opis sy nih... buat masa nih kira sy penutup... tp dah ada yg amek baton sy... 2 org... salah sorang tuh GMP le... huhuhu... tp masing2 EDD dlm buln 7 dan 8 2013 nnt... lama kan gap.. kalo ikut sejarah sblm nih... ada je yg berikut2 cuti bersalin...

Owh cite bab cuti bersalin nih... kali ni tak bolehlah nk amek 90 hari mcm masa si adik dulu sbb oleh kerana setakat ini scannya adalah boy juga so sy kena spare cuti utk no. 4 plak... mana tau kot2 ada harapan gegirl kan... hehehehe... so kali ni cuti 75 hari je sbb belen lagi 75 hari utk next child ye.... huhuhu.. perancangan mesti ada... kira oklah sbb sy dah merasa cuti 90 hari... so kira okalah 75 hari pun... yg penting target turun berat smpi 55kg & stok susu 250 botol.... ada berani..???!!??... huhuhu...cabaran buat diri sendiri.....


3 comments:

  1. nasib baik sempat post entry ni.. tup tup.. esoknya dah bersalin.. hehehe

    ReplyDelete
  2. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete