December 16, 2015

Bulan November ~ Percutian sebelum cuti sekolah

Assalamualaikum...

Bulan 11 masa ni belum mula cuti sekolah lagi.. tapi kami decide nak cuti-cuti dekat-dekat je.. hehe..memandangkan tiket ke sunway lagoon tak dapat so kami ke water world pedas jelah... hahaha... hanya itu yang mampu nakkkk.... huhuhu... tapi apa-apa pun yang penting kita enjoy... walaupun duduk kat ipoh.. lost world pun tak masuk lagi... huwaaaa.... takpelah nanti kalau ada rezeki kita terjah ye...

So tak ingta bila tarikh pergi ke sana... hahaha... tulah lambat sangat nak up entry... yang pastu bulan 11... kami gerak pagi ke N9 tapi sebelum gerak.. angah perasan no plat keta exora belah depan takde... haaa.... kemanakah...??? so kena pi kedai dulu buat no plat baru.. haishhh... nasib perasan... kalau takkk... kena saman... melepasss....

Sebelum gerak kami siap2 bawak bekal makan. Dalam tu seperti biasa msns bolrh bawa makanan luar... kalau nak membeli kat dalam tu... adoiiii... mak tepuk dahi la mahal sangat.. so kami siap bawa bekal makan kat parking lot sebelum masuk... buat benda simple je.. 

Sebelum masuk kita amek pic dulu...


Kat dalam tu saya sorang je tak mandi sebab luka operate tu masih tak kering lagi... haishhh lambat betul nak baik... hahahah... so jadi tukang tangkap gambar je... aathif pun mandi sekejap je... pastu dah taknak..






Lepas dah bilas badan... aathif dah setel.. jom teman mak selfie... hahahah...  


Dah puas main berendam bagai... jom kita balik... seronok budak2 dapat main air... puas hati semuanya... dah balik pakat lapar semua... kita singgah makan-makan dulu baru balik serdang..


Pertengahan bulan 11 anak buah MIL bertunang... MIL & PIL balik ipoh lepak tidur rumah saya semalaman... ashu tak ikut sebab dah sarat sangat dah.. esok paginya tu ada jemputan kenduri akikah sedara cik yong... lepas tu En. BD plan nak naik bot kat gunung lang... rupanya kalau staf MBI free.. hahah... taktau pun selama ni...




Oklah percutian pre holiday... nanti hujung bulan 11 tu mak sibuk dengan Hari Audit... opah pun nak ke Lombok bercuti... so meh kita jalan-jalan dulu sebelum abglong bercuti ke rumah nenek...


1 comment:

  1. Nice blog!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete